logo

Statenkwartier begroot

Veelgestelde vragen

In het kort

Heb je vragen over het gebruik van Statenkwartier Begroot? Kijk eerst of je vraag op deze pagina beantwoord wordt.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar statenkwartierbegroot@denhaag.nl. De medewerkers van stadsdeel Scheveningen beantwoorden je vraag zo snel mogelijk!

Waar vind ik de uitslag?

De uitslag is op zaterdag 21 december 2019 om 9.30 uur in het Couvéehuis bekend gemaakt. De uitslag staat ook op deze website op de pagina uitslag.

Hoe is deze uitslag tot stand gekomen?

Van 15 november tot en met 13 december 2019 konden alle bewoners uit het Statenkwartier van 12 jaar en ouder hun favoriete plannen voor het Statenkwartier selecteren voor een totaalbedrag van € 30.000,-. Met een persoonlijke stemcode via de post konden mensen op deze site hun keuze doorgeven. De plannen die het vaakst zijn gekozen en die samen maximaal € 30.000,- bedragen, worden uitgevoerd.

Hoe is de berekening precies gemaakt?

Het budget van € 30.000,- wordt gevuld met de plannen die de meeste stemmen hebben gekregen, totdat het budget op is. Op de pagina uitslag zie je dat de 5 plannen met het hoogst aantal stemmen in totaal € 14.650,- van het budget bedragen. Het plan ’Behoud Couvéehuis voor de wijk’ krijgt een deel van het benodigde budget (€ 15.350,- in plaats van € 18.000,-), omdat daarna het bedrag van € 30.000,- is bereikt.

Krijgen de winnaars het bedrag meteen op hun rekening gestort?

Nee. Eerst wordt gekeken wie het plan gaat realiseren. In sommige gevallen is dat de gemeente, in andere gevallen een bedrijf, bewoner(s) of een maatschappelijke organisatie. Dat hangt helemaal af van de aard van het plan. De gemeente kan het bedrag alleen uitkeren aan een rechtspersoon, bijvoorbeeld een bedrijf of maatschappelijke instelling en niet rechtstreeks aan een bewoner. Indien een bewoner zelf de uitvoerende partij van het winnende plan is, wordt het bedrag via het Wijkoverleg Statenkwartier uitgekeerd.

Ik wil graag een plan indienen voor een volgende ronde van Statenkwartier Begroot. Kan dat?

Leuk dat je zo enthousiast bent over Statenkwartier Begroot. Dat zijn wij ook! Eerst gaan we aan de slag met 5 andere wijken van het stadsdeel Scheveningen. Daarna gaan we evalueren wat de aanpak per wijk heeft opgeleverd om te kunnen bepalen hoe we verder gaan.

Ik wil graag een plan indienen voor een andere wijk in Scheveningen. Kan dat?

Na het Statenkwartier komen ook de andere wijken in Scheveningen aan de beurt. Bekijk de planning wanneer de andere wijken aan de beurt zijn. Ook los van het wijkbudget helpen wij je graag om je initiatief verder te helpen. Zo kijken wij of je idee uitvoerbaar is en of het in aanmerking komt voor een activiteitensubsidie. Meer informatie lees je op denhaag.nl.

De site werkt niet goed. Waar moet ik dit melden?

Vervelend dat de site niet werkt. We willen dit snel oplossen. Graag ontvangen wij een e-mail met daarin een korte uitleg waar het mis gaat en eventueel de URL van de pagina waar het over gaat. Ons team zit paraat om problemen zo snel mogelijk op te lossen!

Login om verder te gaan

Blijf op de hoogteAnnuleren