logo

Statenkwartier

Veelgestelde vragen

In het kort

Heb je vragen over het gebruik van Statenkwartier Begroot? Kijk dan eerst of je vraag op deze pagina beantwoord wordt.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar statenkwartierbegroot@denhaag.nl. De beheerders van Statenkwartier Begroot beantwoorden je vraag dan zo snel mogelijk!

Waarom kan ik geen plan indienen?

Bewoners konden tot en met 4 oktober een plan indienen. Je kunt nog wel tot 11 oktober stemmen op de plannen. Zo hebben plan indieners nog een week om minimaal 25 likes te verzamelen om door te gaan naar de haalbaarheidscheck door de gemeente.

Wat gebeurt er met mijn plan als het op de site staat?

Na het uploaden van je plan heb je t/m 11 oktober de tijd om (online) campagne te voeren en positieve likes te werven voor jouw plan. De gemeente checkt alle ingediende plannen op haalbaarheid en maakt op 15 november bekend welke plannen de begrotingsfase in gaan. Daarna hebben alle bewoners van het Statenkwartier t/m 13 december de mogelijkheid om het wijkbudget van € 30.000,- over de haalbare plannen te verdelen. Op zaterdagochtend 21 december 2019 worden de winnende plan(nen) bekendgemaakt in het Couvéehuis.

Ik heb een plan ingediend, maar ik wil mijn plan graag wijzigen. Kan dat?

Je kunt je plan aanpassen zolang er nog geen stem (voor of tegen) is uitgebracht of een argument bij is geplaatst. Je moet hiervoor ingelogd zijn met het emailadres waarmee je je plan hebt ingestuurd. Is er al wel op je plan gereageerd, maar wil je toch nog wat aanpassen? Mail je vraag dan naar statenkwartierbegroot@denhaag.nl en dan kijken we hoe we je kunnen helpen.

Hoe kan ik mijn ingediende plan op Statenkwartier Begroot delen op mijn Facebookpagina, Twitter, WhatsApp, etc.?

Op jouw planpagina vind je rechts bovenaan onder het kopje ‘Deel dit voorstel’ knoppen om je plan te delen via Facebook, Twitter, WhatsApp en e-mail. Je kunt natuurlijk ook de URL van je planpagina kopiëren uit de adresbalk van je internet browser, en deze zelf delen met wijkgenoten.

Verdwijnt mijn plan als ik op 11 oktober niet voldoende stemmen heb?

Nee. Ook na de campagnetijd blijft je plan op de site staan. Deze wordt dan opgenomen in het archief van geüploade plannen om anderen te inspireren. Op 21 februari 2020 (twee maanden na de bekendmaking van de winnende plannen) worden de namen van alle planindieners geanonimiseerd.

Kan ik stemmen op mijn eigen plan?

Ja, je kunt eenmalig stemmen op je eigen plan.

Waarom heb ik 25 likes nodig om mijn plan door te laten gaan naar de volgende ronde?

Stadsdeel Scheveningen vindt het belangrijk om te weten of er draagvlak in de wijk is voor een plan. Daarom vragen we bewoners ook te reageren op de plannen door middel van argumenten voor en tegen. De argumenten uit de wijk en de likes geven ons een goed beeld van het draagvlak.

Worden stemmen voor een plan verrekend met de stemmen tegen?

Nee. Een plan kan voor en tegen stemmen krijgen. Door deze reacties toetst het stadsdeel het draagvlak voor een plan in de wijk. Een plan heeft minimaal 25 stemmen (likes) nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Voor en tegen stemmen worden hierin niet met elkaar verrekend.

Kan ik ook een stem uitbrengen zonder argument?

Ja, dat kan! Maar het is slim om je stem toe te lichten, zodat andere bewoners jouw stem beter begrijpen en zij hierdoor makkelijker een eigen keuze kunnen maken.

Ik heb me vergist en wil mijn mening veranderen. Kan ik mijn stem en argument nog veranderen?

Ja, dat kan! Door opnieuw op de stemknop 'voor' of 'tegen' te klikken kun je je stem aanpassen of ongedaan maken. Nadat je een argument geplaatst hebt, kun je deze wijzigen of verwijderen via de iconen in de rechterbovenhoek.

Ik ben geen bewoner van het Statenkwartier, maar ik wil wel graag een plan indienen. Kan dit?

Ja, iedereen mag een plan indienen. Dus ook als je bijvoorbeeld in het Statenkwartier werkt of naar school gaat, maar er niet woont. Om te stemmen of om geld te verdelen, moet je wel in het Statenkwartier wonen.

Mag ik stemmen of geld verdelen als ik niet in het Statenkwartier woon?

Nee. Alleen bewoners uit het Statenkwartier mogen stemmen en geld over de plannen verdelen.

Ik wil graag een plan indienen voor een andere wijk in Stadsdeel Scheveningen. Kan dat?

Leuk dat je zo enthousiast bent over Statenkwartier Begroot. Dat zijn wij ook! Na het Statenkwartier komen ook de andere wijken in Stadsdeel Scheveningen aan de beurt. Bekijk de planning wanneer de andere wijken aan de beurt zijn. Ook los van het wijkbudget helpen wij je graag om je initiatief verder te helpen. Zo kijken wij of je idee uitvoerbaar is en of het in aanmerking komt voor een activiteitensubsidie.

Waarom heb ik geen wachtwoord nodig?

Uit gebruiksvriendelijkheid werkt deze site zonder wachtwoorden. Je hoeft geen wachtwoord te onthouden om toegang te hebben tot de site. Bovendien vinden wij het veel veiliger om geen wachtwoorden op te slaan van onze gebruikers. Op die manier kunnen wij de privacy het beste waarborgen.

Hoe veilig is deze site?

Statenkwartier Begroot neemt beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Meer weten over privacy en beveiliging van persoonsgegevens? Lees dan onze privacyverklaring.

Waarom is de inlog/registratielink maar 48 uur geldig?

Voor je eigen veiligheid is de link in de ontvangen e-mail maar 48 uur geldig. Na registratie herkent onze server telkens wanneer je inlogt weer dat jij het bent. Wel zo makkelijk!

De site werkt niet goed. Waar moet ik dit melden?

Vervelend dat de site niet werkt. We willen dit snel oplossen. Graag ontvangen wij een e-mail met daarin een korte uitleg waar het mis gaat en eventueel de URL van de pagina waar het over gaat. Ons team zit paraat om problemen zo snel mogelijk op te lossen!

Login om verder te gaanCancel