logo

Statenkwartier

Jij verdeelt € 30.000,- over de beste plannen

Om bewoners meer zeggenschap te geven én omdat bewoners zelf het beste weten wat nodig is in hun wijk, stelt stadsdeel Scheveningen € 30.000,- beschikbaar. Bewoners bepalen wat zij met dit bedrag voor de wijk willen doen. Het stadsdeel heeft drie thema’s geselecteerd waarbinnen je een plan kon indienen tot en met 4 oktober.

De 3 thema's voor het Statenkwartier

1. Sport, spelen en ontmoeten

Hoe kunnen we de wijk nog sportiever en gezelliger maken? Krijg jij energie van outdoor bootcamp-toestellen in het park of op een groenstrook? Of zie je liever wat meer speeltoestellen voor de allerkleinsten? Een fijne buurt is een buurt waar veel ontmoetingen en activiteiten plaatsvinden. Denk aan een diner voor buurtbewoners, een rap maken met jongeren of een gamesessie voor gamers uit de wijk. En, hoe kunnen we de toenemende eenzaamheid tegengaan? Dien je plan in via Statenkwartier Begroot!

Bekijk de plannen

Wat zou jij doen met € 30.000,- om jouw wijk sportiever of gezelliger te maken?

2. Op straat

Vind jij dat de buitenruimte in het Statenkwartier nog mooier kan? Met bijvoorbeeld meer bankjes, een muurfoto of het beschilderen van een elektriciteitshuisje? Of misschien meer ruimte voor het stallen van fietsen? Wie weet heb jij wel een leuke manier bedacht om de wijk schoner of veiliger te maken of om het zo te houden. Dus kom maar op met je plan voor een schonere, veiligere of mooiere straat!

Bekijk de plannen

Wat zou jij doen met € 30.000,- om jouw wijk mooier te maken?

3. Groen en duurzaamheid

Heb je een goed idee om het Statenkwartier duurzamer of groener te maken? Bijvoorbeeld door het invoeren van een elektrische deelauto voor de wijk? Of door het scheiden van afval en het hergebruiken van materialen? Misschien wil jij meer groen in de straat door geveltuintjes of gevelbegroeiing aan te leggen, daken te vergroenen, plantenbakken te plaatsen of een buurtmoestuin aan te leggen? Gebruik je kennis en creativiteit. Alle ideeën zijn welkom!

Bekijk de plannen

Wat zou jij doen met € 30.000,- om jouw wijk groener of duurzamer te maken?

Wat gebeurt er al in Scheveningen?

Thema: Sport, spelen en ontmoeten

 • Schappelijk

  Het lokale initiatief Schappelijk is een sociale winkel en ontmoetingsplaats voor bewoners die net boven de voedselbankgrens zitten met hun inkomen. Er is van alles te koop voor mensen met een krappe beurs. De koffie en thee staan er altijd klaar en er is tijd voor een praatje. Mensen worden geholpen met tips en budgetcoaching wat ze direct merken in hun portemonnee.

 • Trots op Duindorp

  De kinderen van Duindorp zijn trots op hun wijk en laten dat zien in hun eigen rap ‘Trots op Duindorp’. Het nummer is geschreven en gezongen door de kinderen zelf. Ze kregen daarbij hulp van de Haagse rapper en jongerenwerker Umit Colgecen. Met dit initiatief willen de kinderen vooral het positieve van hun wijk laten zien.

 • Duinoordse Vrouwenclub

  De Duinoordse Vrouwenclub zorgt voor verbinding in de wijk. Gezichten op straat worden sneller herkend en er ontstaan vriendschappen. Inmiddels bestaat dit lokale initiatief 6 jaar en trekken zo’n 60 dames er regelmatig samen op uit. De activiteiten zijn divers, zoals een cultureel uitstapje, een lezing en een wandeling met een gids. Wie meedoet, leert de buurt steeds beter kennen.

Thema: Op straat

 • Historische straatverlichting

  Sinds kort baadt de Pansierstraat ’s avonds in het warme schijnsel van historische straatverlichting. Een lang gekoesterde wens van de bewoners. Het licht is minder fel en past mooi in het straatbeeld van dit historische deel van Scheveningen.

 • Muurfoto

  Een blinde muur in de Koppelstokstraat, voorheen een verzamelplek van afval en weesfietsen, is op initiatief van bewoners opgesierd met een levensgrote muurfoto van de Scheveningse havenhoofden.

Thema: Groen en duurzaamheid

 • Collectieve zonnedaken

  Buurtenergie Statenkwartier zet zich in om de wijk duurzamer te maken. Buurtbewoners wekken samen energie op met zonnepanelen boven het Museon en het World Forum. Niet iedereen heeft een dak dat geschikt is voor zonnepanelen. Door samen te investeren in een collectief zonnedak kan iedereen bijdragen aan een duurzame toekomst.

 • Minder Grijs, Meer Groen

  ‘Minder grijs, meer groen’ is een krachtenbundeling van bewoners, die samen een plan hebben ingediend voor een groener Scheveningen-Dorp. Bijgestaan door de gemeente en een landschapsarchitect hebben zij een vergroeningsplan opgesteld. Het plan voorziet in meer bomen, planten- en boombakken, perkjes en gevelbeplanting.

 • Geveltuintjes

  Op initiatief van bewoners zijn er in de Koppelstokstraat en de Mennickstraat geveltuintjes aangelegd. De tuintjes zijn aangelegd door de gemeente en bewoners samen. De bewoners onderhouden de tuintjes zelf. De straat is er een stuk mooier en groener op geworden.

Login om verder te gaanCancel